Diner

Champignonnensoep

Champignonnensoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes
  • 60 gram roomboter
  • 4 el bloem
  • Stokbrood om erbij te serveren

Instructions

1

Hak de ui en teentjes knoflook fijn.

2

Maak de bouillon door 1 liter water aan de kook te brengen met de 2 paddenstoelenbouillonblokjes.

3

Snijd de champignons in plakjes.

4

Smelt de boter in de pan.

5

Bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten.

6

Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Roer goed door.

7

Voeg de bouillon toe. Kook de soep 5 minuten.

8

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Verwarm dit mee en breng op smaak met zout en peper.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: