Gingerbreadkruiden hebben iets weg van onze koek- en speculaaskruiden maar zijn net iets kruidiger door de toevoeging van gember en nootmuskaat. Het combineert goed met de warme appel.
Appelcrumble met gingerbreadkruiden
Ingredients
- 5 ovenschaaltjes of 1 grote
- 3 appels
- 1 tl gember
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram koude roomboter
- 130 gram bloem
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaaltje in met boter.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Verdeel de stukjes appels over de schaaltjes of over de grote ovenschaal.
Doe de bloem, donkerbruine basterdsuiker, gember, kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel en een snuf zout in een kom. Snijd de koude roomboter in blokjes en kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de ovenschaal of ovenschaaltjes.
Bak de gingerbread crumble in 25 minuten goudbruin. Serveer warm, ook lekker met wat ijs of een dot room/crรจme fraรฎche.




