Ik heb dit croissantdeeg gevuld met appel, noten en kaneel. Daarna door de gesmolten boter en kaneelsuiker gehaald. Een zoet appeltaartbroodje met noten en kaneel.
Gevuld appeltaartbrood met noten en kaneel
Ingredients
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 kleine appel
- 20 gram pecannoten
- 20 gram walnoten
- 20 gram cashewnoten
- 3 1/2 tl kaneel
- 1 1/2 el donkerbruine basterdsuiker
- 3 el suiker
- 20 gram roomboter
- tulband
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de tulband in met boter.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Dep wat droog met een stukje keukenrol.
Hak de noten grof. Meng de appel met de noten, 2 tl kaneel en 1 1/2 el donkerbruine basterdsuiker.
Meng de suiker met 1 1/2 tl kaneel. Smelt de boter.
Rol het croissantdeeg uit. Druk de naden goed dicht. Snijd het deeg in 3 rechthoeken. Snijd elk rechthoek in 4 rechthoekjes. Verdeel de vulling over de stukjes deeg. Vouw het croissantdeeg erom heen en maak er een bolletje van. Haal de bolletjes door de gesmolten boter en de kaneelsuiker. Leg de bolletjes met de sluitkant naar boven in de tulband. Bak het zoete appelnotenbrood in 12 tot 15 minuten goudbruin.




