Dulce de leche broodjes
Ingredients
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 40 gram melkchocolade
Instructions
We gaan van de gecondenseerde melk eerst dulce de leche maken. Dit doe je door het dichte blikje in een pan met water te koken 3 uur lang. Het blikje moet ten alle tijden onder water staan. Laat het blikje wat afkoelen voordat je hem open maakt. Je kunt ook meerdere blikjes tegelijkertijd koken. Je kunt de dulce de leche na het koken enkele maanden bewaren op een koele donkere plek, zoals de kelder. Je kunt deze stap dus ook een aantal dagen van tevoren doen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit en druk de naden dicht. Besmeer de lap croissantdeeg met dulce de leche. Ik gebruikte ongeveer de helft van het blikje. Rol het deeg op vanuit de kortste kant. Snijd de rol in 6 plakjes en leg op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven 12 tot 14 minuten. Druk de broodjes zonodig wat platter als ze uit de oven komen.
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Drizzle het over de dulce de leche broodjes. Je kunt de overgebleven dulce de leche een weekje in de koelkast bewaren. Lekker op een plak cake bijvoorbeeld.