Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem. Rasp de citroenen. Per het sap uit de twee citroenen. Klop de roomboter samen met de suiker. Doe dit minimaal 5 minuten. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg het citroensap (uit de 2 citroenen) en de citroenrasp toe. Klop even door. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar. Laat de cake afkoelen. Meng 5 el citroensap met de poedersuiker. Giet de glazuur over de cake. Geglazuurde citroencake
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Geglazuurde citroencake
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10