Zoeter Zoetst

Appelcake met chocolade en karamel

Appelcake met chocolade en karamel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 2 appels
  • 60 gram fudge
  • 80 gram pure chocolade
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bloem en een klein beetje bloem voor het bestuiven van de cakevorm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Snijd de appels in stukjes. Meng de stukjes appel met de kaneel.

4

Snijd de fudge in stukjes en hak de chocolade fijn.

5

Meng in een kom de appelstukjes met de chocolade en fudge. Schep hierdoor 1 el bloem.

6

Klop de roomboter samen met de suiker romig. Doe dit ongeveer 5 minuten.

7

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

8

Spatel het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en de appelstukjes, chocolade en fudge erdoor.

9

Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in 50 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: