Diner

Garnalenhamburger met mango en citroenmayonaise

Garnalen in de hoofdrol

Ik (Nicole) ben dol op garnalen. Vooral op garnalen met wat knoflook. Lekker als tapas hapje of in plaats van een stukje vlees bij een AGV’tje. We hebben al wel eens hamburgers gemaakt van champignons (recept volgt in de toekomst) en vroegen ons af of hamburgers van garnalen net zo lekker zouden zijn. Wij vonden ze heerlijk! We zijn benieuwd of jullie ze ook net zo lekker vinden… Serveer ze samen met een salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Garnalenhamburger met mango en citroenmayonaise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 200 gram garnalen (gepeld en gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 mango
  • 2 el verse fijngesneden koriander
  • 2 el citroenmayonaise
  • 2 handje(s) sla
  • 2 harde broodjes
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 el olijfolie

Instructions

1

Snijd de mango in stukjes. Meng de mango met 1 eetlepel olijfolie en de fijngesneden koriander.

2

Snijd de garnalen in stukjes.

3

Snipper de helft van de rode ui. De andere helft van de rode ui gebruik je straks bij de hamburger. Snijd deze helft in dunne ringen.

4

Pel de knoflook en snijd de knoflookteentjes fijn.

5

Klop een eitje los.

6

Meng de garnalen met de fijngesneden ui, een snuf chilivlokken, het paneermeel, de fijngesneden knoflook en de helft van het ei. Kneed dit even goed door. Breng op smaak met wat zout en peper. Vorm van het mengsel twee hamburgers.

7

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de garnalenhamburgers een paar minuten.

8

Bouw de hamburgers op door de broodjes in te smeren met wat citroenmayonaise, beleg dan met de sla en de hamburger. Hierop schep je één tot twee lepels mangostukjes en naar smaak de rode uienringen. Serveer de overgebleven mangosalsa erbij.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply