Galette met pesto, tomaatjes en burrata
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 gram pesto
- 100 gram ricotta
- 2 tomaten
- 200 gram cherrytomaten
- 15 gram pijnboompitjes
- 1 bol burrata
- 1 ei
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol het deeg uit op de bakplaat. Leg er een bord van ongeveer 27 cm op. Snijd het deeg rond het bord weg. Haal het bord er vanaf. Prik gaatjes in het deeg.
Meng de ricotta met de pesto. Besmeer het deeg hiermee. Laat ÊÊn cm tot anderhalve 1 cm aan de randen vrij. Snijd de tomaten in plakken. Verdeel ze over de pesto.
Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over de galette. Bestrooi met zout en peper. Vouw de randen over de vulling heen.
Klop het eitje los. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bak de galette in de oven in 22 tot 25 minuten mooi goudbruin.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Verdeel deze samen met de burrata over de galette. Lekker met een salade.