Dulce de leche cheesecake
Ingredients
- 240 gram digestive koekjes
- 90 gram roomboter
- 600 gram roomkaas
- 125 gram zure room
- 150 gram suiker
- 1 1/2 el maïzena
- 4 eieren (m)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 blokjes pure chocolade
- 3 blokjes melkchocolade
- Springvorm van 24 cm
Instructions
Kook het blikje gecondenseerde melk 2 1/2 uur in pan met water. Zorg dat het blikje altijd onder water blijft staan. Laat de de dulche de leche afkoelen. Je kunt deze stap ook een dag of een aantal dagen van tevoren doen.
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.
Verkruimel de digestive koekjes. Smelt 90 gram roomboter. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Roer door en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop de roomkaas los met 150 gram suiker. Klop de eieren er één voor één door. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Klop de zure room, de dulce de leche en de maïzena erdoor. Schep de cheesecakevulling in de springvorm.
Breng wat water aan de kook. Giet het kokende water in een schaal die je onder in de oven zet. Bak de cheesecake in een uur gaar. Zet na een uur de ovendeur op een kiertje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de taart daarna in de koelkast voor minimaal 4 uur, langer mag ook.
Hak de melkchocolade en pure chocolade fijn en bestrooi de taart ermee.