Sweet breakfast
Blauwe bessen en citroen samen zijn een goede combi. De ricotta in de pannenkoekjes maken de pannenkoekjes lekker zacht van smaak. De blauwe bessen compote maak je terwijl je de pannenkoekjes aan het bakken bent. Een lekker, zoet begin van je dag!
Rasp de schil van de citroenen. Pers het sap uit de citroenen. Voeg de rasp en het sap van de citroenen in een kom. Voeg hier aan toe de ricotta, de melk, de eieren, de vanillesuiker, het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout. Klop dit goed door tot een glad beslag. Doe de blauwe bessen in een steelpan met 4 eetlepels suiker en 4 eetlepels water. Kook dit op een zacht vuurtje totdat het een compote wordt. Roer dit regelmatig even goed door. Bak dan de pannenkoekjes in een koekenpan. We gebruikten per pannenkoekje twee ruime eetlepels beslag. Je kan er dan ongeveer 3 stuks tegelijkertijd in een pan bakken. Wij bakten er ongeveer 16. Serveer de pannenkoekjes met de compote. Citroen ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen compote
Ingredients
Instructions
No Comments