Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Klop de boter luchtig samen met de donkerbruine basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden. Klop het ei erdoor en een snuf zout toe. Klop nog even door. Spatel de bloem erdoor. Schep in de springvorm en bak de speculaas boterkoekbodem in 10 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen. Klop de slagroom stijf samen met 1 zakje klopfix. Voeg de vanillesuiker en 1 el suiker toe. Klop de roomkaas los en meng dan met de slagroom. Schep in de springvorm en laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Breng de peren aan de kook samen met 2 el suiker en de citroensap. Laat 10 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen een maïzenapapje door 2 el water te mengen met de maïzena. Voeg het maïzenapapje toe aan de peren. Breng aan de koek en roer door en zet dan het vuur uit. Als de perencompote is afgekoeld dan verdeel je hem over de cheesecake. Cheesecake met peer en speculaas boterkoekbodem
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Cheesecake met peer en speculaas boterkoekbodem
1
2
3
4
5
6
7
8
9