Champignonnensoep
Ingredients
- 500 gram champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 ml kookroom
- 2 paddenstoelenbouillonblokjes
- 60 gram roomboter
- 4 el bloem
- Stokbrood om erbij te serveren
Instructions
1
Hak de ui en teentjes knoflook fijn.
2
Maak de bouillon door 1 liter water aan de kook te brengen met de 2 paddenstoelenbouillonblokjes.
3
Snijd de champignons in plakjes.
4
Smelt de boter in de pan.
5
Bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten.
6
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Roer goed door.
7
Voeg de bouillon toe. Kook de soep 5 minuten.
8
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Verwarm dit mee en breng op smaak met zout en peper.