Zoeter Zoetst

Carrotcake met Speculooscreme

Veel mensen lopen niet direct warm voor een worteltaart. Maar…. als je het nog nooit hebt geproefd moet je het toch echt eens proberen. Worteltaart is zo lekker kruidig met kaneel en koek- en speculaaskruiden. In het beslag zitten pecannoten en de vulling maak je met Speculoos en roomkaas. Kun je niet genoeg krijgen van worteltaart? Hier vind je een andere worteltaart met sinaasappel roomkaasfrosting en gekarameliseerde pecannoten. https://zoetezusjes.nl/worteltaart-met-roomkaas-en-pecannoten/

Carrot cake met Speculoos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 5 eieren
  • 280 ml zonnebloemolie
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram rozijnen
  • 300 gram wortelen (julienne)
  • 260 lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram pecannoten
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 6 flinke el Speculoos
  • 50 gram Speculooskoekjes

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Wel de rozijnen minimaal 10 minuten in warm water.

4

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf.

5

Meng de eidooiers met de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, rozijnen, wortelen, 100 gram pecannoten, kaneel, de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.

6

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

7

Spatel dan voorzichtig de stijf geklopte eiwitten erdoor.

8

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart gaar in 60 tot 70 minuten. Check met een sateprikker of de taart gaar is.

9

Laat de taart afkoelen.

10

We gaan nu de Speculooscreme maken. Hiervoor mix je de roomboter met de roomkaas. Klop de Speculoos erdoor.

11

Snijd de worteltaart horizontaal doormidden.

12

Verdeel de helft van de roomkaasfrosting tussen de twee taarthelften. Schep de andere helft op de bovenkant van de taart.

13

Hak de Speculooskoekjes in stukjes en verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: