Zoeter Zoetst

Brownies met koffiemousse en hazelnoten

Ondanks dat ik niet van koffie houd… ben ik dol op baksels met koffiesmaak. Deze brownie met koffiemousse en hazelnoten waren niet veilig 🙂

Brownies met koffiemousse en hazelnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 125 gram pure chocolade
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 40 gram cacao
  • 250 gram mascarpone
  • 60 ml slagroom
  • 4 zakjes espressopoeder
  • 3 el suiker
  • 95 gram hazelnoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm (24 bij 18 cm) met bakpapier.

2

Smelt de pure chocolade met de roomboter. Laat dit afkoelen.

3

Klop de eieren met de donkerbruine basterdsuiker luchtig.

4

Spatel de gesmolten chocolade, bloem, cacao, snuf zout en 2 zakjes espressopoeder door. Schep het browniebeslag in de bakvorm en bak in 35 minuten gaar.

5

Laat de brownie afkoelen. Voor de topping rooster je de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze wat verkleuren. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone, suiker en 2 zakjes espressopoeder tot een lobbige bijna stijve mousse. Schep dit op de afgekoelde brownies en leg hier op de hazelnoten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply