Zoeter Zoetst

Boterkoek met Speculoos

Boterkoek met Speculoos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 2 eieren
  • 270 gram bloem
  • 8 flinke el Speculoos pasta

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig. Voeg het vanillemerg, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.

5

Spatel de bloem erdoor.

6

Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de Speculoospasta.

7

Schep hierop het overgebleven beslag.

8

Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte eitje. Maak er met een mes diagonale strepen in.

9

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

You Might Also Like