Zoeter Zoetst

Blondies met pistache en Limoncello mousse

Blondies met pistache en Limoncello mousse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 100 gram roomboter
  • 180 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 95 gram pistachenoten
  • 1 limoen
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 2 el suiker
  • 3 à 4 el Limoncello

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier.

2

Smelt de roomboter samen met de witte chocolade op laag vuur. Blijf goed roeren.

3

Klop de eieren met de lichtbruine basterdsuiker en een snuf zout romig.

4

Rasp de schil van de limoen.

5

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de romig geklopte eieren. Klop kort door.

6

Spatel de bloem. limoenrasp en pistachenoten door het mengsel. Schep in de bakvorm en bak de blondies in 35 minuten gaar.

7

Laat de blondies afkoelen.

8

Klop de slagroom samen met mascarpone lobbig. Voeg de Limoncello en suiker toe. Proef na het toevoegen van 3 eetlepels Limoncello of je de mousse zo lekker vindt of dat je nog een eetlepel Limoncello toevoegt. Schep de mousse op de blondie.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: