[
Snacktijd
Wie lust er nu niet een lekker bitterballetje op zijn tijd? Wij hadden ze nog nooit zelf gemaakt. Het zelf maken van deze bitterballen viel ons heel erg mee! Zeker voor herhaling vatbaar. We vulden deze bitterballen met Old Amterdam en paddenstoelen, mmm!
Maak de bouillon door 500 ml water aan de kook te brengen met 1 paddenstoelen bouillonblokje. Snijd de champignons fijn en rasp de kaas. Bak de champignons. Smelt 50 gram boter in een pan en laat de boter lichtbruin worden. Voeg de bloem toe en laat dit garen op laag vuur voor 3 minuten. Roer dit regelmatig door. Zet het vuur uit. Voeg 200 ml van de bouillon toe en roer dit even door met garde zodat het goed gemengd is. Voeg de champignons en geraspte kaas toe en breng het goed op smaak met zout en peper. Door het frituren later wordt de smaak minder sterk dus de vulling mag goed op smaak worden gebracht. Giet/schep het mengsel in een bak en laat het voor minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast. Als je de bitterballen gaat maken dan klop je het eiwit los van de drie eieren. Giet wat paneermeel op een bordje. Maak balletjes van het ragoutmengsel. Haal ze vervolgens door het paneermeel, dan door het eiwit en dan weer door het paneermeel. Zorg dat de bitterbal goed is bedekt met paneermeel anders loopt bij het bakken de kaas eruit. Verwarm de olie tot 170 graden en bak de bitterballen in ongeveer 3 minuten gaar. Bitterballen met Old Amsterdam en champignons
Ingredients
Instructions
No Comments