Toetjes

Bananencrumble met walnoten en fudge

Ik ben een fan van crumble’s. Warm fruit onder zo’n lekker krokant kruimellaagje, mmm! Op de website staan er verschillende maar eentje met banaan ontbrak nog. Ben je ook net zoals ik op dol op crumble’s? Wat dacht je van deze lekkere crumble met aardbeien en rabarber? Je vindt hem op https://zoetezusjes.nl/crumblemetaardbeienenrabarber/ of deze troostende appelrumble met zoute karamelsausΒ https://zoetezusjes.nl/appelcrumblemetzoutekaramelsaus/

Bananencrumble met walnoten en fudge

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 3 personen

Ingredients

  • 3 bananen
  • 3 blokjes fudge
  • 40 gram walnoten
  • 50 gram (koude) roomboter
  • 50 gram suiker
  • 70 gram bloem

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een ovenschaaltje in met boter.

3

Snijd de bananen in plakjes (niet hele dunne). Hak de walnoten grof en snijd de fudge in stukjes.

4

Verdeel de bananenplakjes, fudge en walnoten over ovenschaal.

5

Snijd de koude boter in blokjes. Meng ze in een kom met de suiker, bloem en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel over de ovenschaal. Bak de crumble goudbruin in 30 tot 35 minuten. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: