Appeltaart met pecanspijs en gekarameliseerde pecannoten
Ingredients
- 260 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 ei
- 70 gram witte basterdsuiker
- 2 tl citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 80 gram suiker en 3 el suiker
- 330 gram pecannoten
- 1300 gram appels
- 3 el custardpoeder
- 1 tl kaneel
- 3 el Ahornsiroop
Instructions
We gaan eerst de pecanspijs maken. Hiervoor maal je 180 gram pecannoten fijn. Meng de gemalen pecannoten met 80 gram suiker, een half eitje en 1 tl citroensap. Kneed dit goed door en leg in de koelkast om te rusten. Je kunt deze stap ook al een dag van tevoren uitvoeren.
We gaan nu het deeg maken. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de roomboter, een ei, de witte basterdsuiker, vanillesuiker, 1 tl citroensap en een snuf zout. Kneed tot een mooi deeg en leg dan een half uur in de koelkast om te rusten
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verwarm de oven op 170 graden.
Snijd de appels in stukjes. Meng de appels met 3 el suiker, kaneel en custardpoeder.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
Verdeel de pecanspijs over de bodem. Schep hierop de appels. Druk goed aan.
Bak de taart in 60-65 minuten gaar.
Bak de overgebleven pecannoten 4 minuten in een droge koekenpan. Voeg de Ahornsiroop toe en bak nog 1 minuut mee. Laat de noten afkoelen en hak wat kleiner. Verdeel over de taart.