Zoeter Zoetst

Appeltaart met blauwe bessen

Appeltaart met blauwe bessen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 1 kg appels
  • 300 gram blauwe bessen (verse)
  • 1 el kaneel
  • 3 el custardpoeder
  • 70 gram suiker

Instructions

1

Kneed het zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, vanille extract, 1 1/2 ei en een snuf zout tot een soepel deeg. De andere helft van het ei gebruik je straks voor het bestrijken van de taart. Leg het deeg in de koelkast om een half uur te rusten.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

3

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

4

Meng de appelstukjes met de blauwe bessen, custardpoeder, kaneel en suiker.

5

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Bekleed met ÊÊn deel de bodem van de springvorm en met het andere deel de zijkant. Het overgebleven deel gebruik je om het raster op de taart te maken.

6

Schep het appel blauwe bessen mengsel in de springvorm. Druk goed aan.

7

Maak met het overgebleven deeg reepjes die je als een raster over de taart legt. Bestrijk de taart met het losgeklopte eitje. Bak de taart in het midden van de oven voor 60 tot 70 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: