Lekker bij een kopje thee
Appeltaart, mmm! Alleen de geur al. Je hele huis ruikt zo lekker als je appeltaart bakt. Vooral op een gure herfstdag is het heerlijk om op te warmen met een kopje thee en een stukje taart. Zelf bakken we ook regelmatig een appeltaart. We vinden appeltaart zo lekker dat we het appeltaart boek van Janneke Philippi bijna uit ons hoofd kennen. Een aanrader trouwens. Er zijn zo veel variaties met appeltaart te bedenken dat je voor elke gelegenheid weer een ander taartje op tafel kan zetten.
Meng de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, roomboter, vanillesuiker, het ei en een snuf zout. Kneed het tot een samenhangend deeg en laat het deeg in plasticfolie minimaal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel. Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met tweederde van het deeg. Leg op het deeg de plakken cake. Hierop komt het appelmengsel. Druk dit goed aan. Maak met het overige deeg reepjes en leg deze op de taart. Zet de taart voor 50-60 minuten in de oven. Als de bovenkant te hard gaat dek hem dan af met bakpapier of aluminiumfolie. Haal de taart eruit. Verwarm de jam en bestrijk de taart ermee.Appeltaart
Ingredients
Instructions
No Comments