Zoeter Zoetst

Appeltaart

Lekker bij een kopje thee

Appeltaart, mmm! Alleen de geur al. Je hele huis ruikt zo lekker als je appeltaart bakt. Vooral op een gure herfstdag is het heerlijk om op te warmen met een kopje thee en een stukje taart. Zelf bakken we ook regelmatig een appeltaart. We vinden appeltaart zo lekker dat we het appeltaart boek van Janneke Philippi bijna uit ons hoofd kennen. Een aanrader trouwens. Er zijn zo veel variaties met appeltaart te bedenken dat je voor elke gelegenheid weer een ander taartje op tafel kan zetten.

Appeltaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1300 gram goudreinetten
  • 100 gram rozijnen
  • 3 tl kaneel
  • 70 gram suiker
  • 5 tot 6 plakken cake
  • 2 el abrikozenjam

Instructions

1

Meng de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, roomboter, vanillesuiker, het ei en een snuf zout. Kneed het tot een samenhangend deeg en laat het deeg in plasticfolie minimaal een half uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.

3

Schil de appels en snijd ze in stukjes.

4

Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel.

5

Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met tweederde van het deeg.

6

Leg op het deeg de plakken cake.

7

Hierop komt het appelmengsel. Druk dit goed aan.

8

Maak met het overige deeg reepjes en leg deze op de taart.

9

Zet de taart voor 50-60 minuten in de oven. Als de bovenkant te hard gaat dek hem dan af met bakpapier of aluminiumfolie.

10

Haal de taart eruit.

11

Verwarm de jam en bestrijk de taart ermee.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply