Appelkoeken met Speculoos
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 flinke el en 6 tl Speculoos
- 3 appels
- 1/2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 2 el amandelschaafsel
- Een uitsteekvorm van 9 cm
Instructions
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
2
Schil en snijd de appels in 4 parten. Snijd elke partje appel in schijfjes.
3
Steek met de uitsteekvorm 6 rondjes uit het bladerdeeg. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
4
Verdeel over elk rondje bladerdeeg ÊÊn tl Speculoos. Leg hierop de appelschijfjes. Ze mogen wat over elkaar heen liggen.
5
Meng de suiker met de kaneel. Bestrooi hiermee de appelkoeken. Bak de bladerdeegkoeken in 40 minuten gaar.
6
Bestrooi ze met het amandelschaafsel. Maak 1 flinke el Speculoos kort warm in een pannetje en drizzle over de koeken heen.