We gaan als eerste de appel peren compote maken. Schil hiervoor de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan en voeg hieraan toe 60 gram suiker en 1 el water. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken totdat de stukjes peren en appels zacht zijn maar nog geen moes is. Laat de compote afkoelen. We gaan nu de karamel maken. Hiervoor doe je 200 gram suiker in een pan. Voeg hieraan 4 el water toe. Laat op laag vuur de suiker karameliseren. Belangrijk hierbij is om niet in de pan te roeren. De pan wat heen en weer walsen mag wel. In een andere pan verwarm je 200 ml slagroom tot aan het kookpunt. Wanneer de suiker een mooie bruine kleur voeg je al roerend met een garde de warme slagroom toe. Pas op dit kan wat gaan stomen. Roer eventjes door. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Laat de karamel afkoelen. Klop de mascarpone samen met 500 ml slagroom en 5 el suiker lobbig. We gaan nu de trifle opbouwen. Hiervoor verkruimel (grof) twee plakken cake. Giet hierover 4 el stroopwafellikeur. Verdeel hierover 1/3 van de appel peren compote. Hierop verdeel je 1/4 van de karamel. Schep hierop een laagje mascarpone (ongeveer 1/3). Ga zo door totdat schaal vol is. Je eindigt met een laagje karamel. Hak de fudge in stukjes en bestrooi de trifle hiermee. Zet in de koelkast tot je hem opdient. Dit kan ook een dag van tevoren. Appel peren trifle met karamel en stroopwafellikeur
Ingredients
Instructions
1
2
3
4
5
6
7