Amerikaanse hotdog…
Ik (Nicole) ben gek op reizen en natuurlijk op de verschillende gerechten uit al die andere landen. Samen met mijn vriend Hugo ben ik een aantal jaar geleden naar Amerika geweest. Een mooi en bijzonder land, een mooier uitzicht dan de Grand Canyon ben ik nog niet tegen gekomen. Indrukwekkend en om heel stil van te worden. Zeker dus een aanrader. Maar sla ook de stad New York niet over. Ik vond het al een mooie en indrukwekkende stad maar nadat mijn vriend Hugo mij daar ten huwelijk heeft gevraagd kan deze stad niet meer stuk đ Als herinnering aan deze tijd een lekkere hotdog die je in New York op elke hoek van de straat kan kopen.
Snijd de uien in halve dunne ringen. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de uien samen met het kaneelstokje en de kruidnagel op laag vuur voor ongeveer 15 minuten. Voeg dan de rode wijnazijn en de basterdsuiker toe. Laat het op een laag vuurtje een kwartiertje stoven. Roer af en toe even door. Bak ondertussen de plakjes bacon uit en scheur het in een aantal kleinere stukjes. Als de rode uienjam klaar is, verwijder dan het kaneelstokje en de kruidnagel. Verwarm de knakworstjes. Snijd de broodjes open (in het midden). Leg in elk broodje een knakworst, verdeel hierover de uienjam en bestrooi het broodje met stukjes bacon. Als je het lekker vindt voeg dan nog mosterd of ketchup toe. Amerikaanse hotdog met rode uiencompote en bacon
Ingredients
Instructions
No Comments