Aardbeienscones met mascarponeroom
Ingredients
- 250 gram bloem
- 50 gram suiker en 2 1/2 el suiker
- 2 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 40 gram boter
- 2 eieren
- 95 ml karnemelk
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 250 gram aardbeien
- Uitsteekvormpje van 5 of 6 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe 50 gram suiker samen met de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Snijd 40 gram boter in blokjes en wrijf door de bloem totdat je een kruimeldeeg hebt. Voeg 1 eitje en de karnemelk toe. Kneed tot een samenhangend deeg.
Snijd 75 gram aardbeien in stukjes. Vouw deze voorzichtig door het deeg.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol/druk het deeg uit tot een dikte van 1 tot 1 1/2 cm. Steek er met een uitsteekvormpje ongeveer 9 tot 10 scones uit. Leg deze op de bakplaat.
Klop het andere eitje los en bestrijk de scones hiermee.
Bak de scones in 15 tot 18 minuten goudbruin.
Klop ondertussen de slagroom samen met de mascarpone en 2 1/2 el suiker lobbig.
Snijd de overgebleven aardbeien in plakjes.
Serveer de scones met de mascarponeroom en aardbeien.