Deze mascarponetaart hoeft niet gebakken te worden. Het is een frisse mascarponekwarktaart met lemon curd en aardbeien, ideaal voor warmere dagen.
Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de spritsen. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels. Schep ze in de springvorm. Druk goed aan met achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot je de vulling klaar hebt. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Klop in een andere kom met een garde de mascarpone, suiker en kwark los. Rasp de citroen. Knijp de citroen uit. Meng het sap en citroenrasp door het mascarponemengsel. Schep de slagroom door het mascarponemengsel totdat het goed met elkaar vermengd is. Verdeel de lemon curd voorzichtig over de taartbodem. Schep hierop het slagroom-mascarponemengsel. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze op de taart. Aardbeien mascarponetaart met lemon curd en sprits
Ingredients
Instructions
No Comments