In deze strudelrolletjes vind je zuurkool, zacht gebakken ui, oude kaas en pecannoten. Je serveert de zuurkoolstrudel met een honing mosterdsausje. Ben je net als ik ook dol op zuurkool? Wat dacht je van een zuurkoolovenschotel met honing mosterd sausje? Je vindt het recept hier https://zoetezusjes.nl/zuurkoolovenschotelmetoudekaaseneenvleugjehoningmosterd/
of een schotel met zuurkool, brie, appel en pecannoten? https://zoetezusjes.nl/zuurkoolovenschotelmetappelbrieenpecannoten/
Of een plaattaart met zuurkool, mosterd, rookworst en spekjes. Je vindt het recept op https://zoetezusjes.nl/plaattaart-met-zuurkool-mosterd-rookworst-en-spekjes/
Zuurkoolstrudel met oude kaas, ui en pecannoten
Ingredients
- 4 vellen filodeeg
- 160 gram zuurkool
- 40 gram geraspte oude kaas
- 2 uien
- handje pecannoten
- 2 el roomboter
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 4 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Roladetouw (rood wit touw)
Instructions
Kook de zuurkool met 2 el water in 25 minuten gaar.
Snijd de uien in dunne ringen en bak op laag vuur totdat ze zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking.
Smelt de roomboter in een pan.
Bestrijk elk filodeeg met roomboter. Doe dit vel voor vel en pas als je het gaat vullen. Filodeeg droogt namelijk snel uit.
Verdeel over elk vel 40 gram zuurkool. Let op, je wil de vulling niet over het hele filodeegvel hebben. Leg de vulling iets van de randen af maar onderin als een reepje/worstje op het deeg. Leg hierop de uien, de geraspte oude kaas en de pecannoten. Rol het filodeeg om de vulling heen en bind uiteinden dicht met het touw.
Bestrijk de buitenkant ook met boter en bak ze zuurkoolstrudeltjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
We gaan nu het honingmosterdsaus voor erbij maken. Roer de honing, mosterd en citroensap door elkaar. Voeg dan terwijl je roert de olijfolie toe. Blijf roeren.
Serveer de zuurkoolstrudelrolletjes met hierbij de honingmosterdsaus.