Zuurkoolovenschotel met peer, walnoten en Gorgonzola
Ingredients
- 1 kg kruimige aardappels (geschild)
- 500 gram zuurkool
- 100 ml melk
- 70 gram roomboter
- 100 gram Gorgonzola
- 2 peren
- 60 gram walnoten
Instructions
1
Schil de aardappels. Snijd ze in stukken, was ze en zet ze klaar in een pan met water.
2
Doe de zuurkool in een pan met 4 el water. Breng aan de kook, kook de zuurkool in 25 tot 30 minuten gaar.
3
Kook de aardappels gaar in 20 minuten.
4
Verwarm de oven voor op 180 graden.
5
Verwarm de melk.
6
Giet de aardappels af. Meng met de zuurkool, warme melk en roomboter. Stamp tot een stamppot en breng op smaak met zout en peper.
7
Vet een ovenschaal in. Verdeel hierin de zuurkoolstamppot. Snijd de peren in partjes. Verdeel de partjes peer samen met de walnoten en Gorgonzola over de stamppot. Zet de ovenschaal 30 minuten in oven.