Zuurkoolovenschotel met brie, appel en pecannoten
Ingredients
- 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
- 500 gram zuurkool
- 100 ml melk
- 70 gram roomboter
- 2 appels
- 200 gram brie
- 60 gram pecannoten
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
Schil de aardappels. Snijd ze in stukken, was ze en zet ze klaar in een pan met water.
Doe de zuurkool in een pan met 4 el water. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25 tot 30 minuten koken.
Kook de aardappels gaar in 20 minuten.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af. Meng de met de zuurkool, warme melk en roomboter. Stamp tot een smeuΓ―ge stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de zuurkoolstamppot over de ovenschaal.
Snijd de appels in partjes en snijd de brie in plakjes. Verdeel de plakjes brie, appelpartjes en pecannoten over de ovenschaal. Bak de zuurkoolovenschotel in 20-25 minuten goudbruin totdat de appel zacht is en de brie wat gesmolten is. Dek eventueel halverwege af om te zorgen dat de pecannoten niet verbranden.