Zoeter Zoetst

Witte chocolade cheesecake met peren

Witte chocolade cheesecake met peren

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 3,74 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 220 gram digestive koekjes met pure chocolade
  • 60 gram roomboter
  • 300 gram monchou
  • 300 ml slagroom
  • 180 gram witte chocolade
  • 6 peren (Conference bijvoorbeeld)
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 1 1/2 el maïzena
  • 3 el suiker

Instructions

1

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter.

3

Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

4

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.

5

Klop de slagroom stijf.

6

Klop de monchou los. Meng de monchou met de slagroom en gesmolten witte chocolade. Schep in de springvorm en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

7

Ondertussen gaan we de perencompote maken. Schil hiervoor de peren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe de peren samen met het citroensap en suiker in een pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten koken.

8

Maak een maïzenapapje door de maïzena te mengen met 3 el water. Voeg aan de peren toe. Roer goed door en laat nog kort even koken. Zet het vuur uit en laat de perencompote afkoelen.

9

Verdeel de perencompote over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: