Trio van champignons
Ingredients
- Voor de champignonnentartaar:
- 500 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el fijngesneden rode ui
- 2 tl fijngesneden augurk
- 3 tl kappertjes
- 2 el Parmezaanse kaassnippers
- 2 1/2 el truffelmayonaise
- 1 el pijnboompitjes
- Voor de gevulde portobello's:
- 4 portobello's
- 4 flinke el roomkaas met kruiden
- 60 gram walnoten
- 40 gram geraspte jong belegen kaas
- 60 gram geraspte oude kaas
- Voor de champignonnensoep:
- 250 gram champignons
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 125 ml kookroom
- 500 ml paddenstoelenbouillon
- 30 gram roomboter
- 2 el bloem
- Extra nodig: een uitsteekring van 6,5 cm
Instructions
Je maakt met dit recept een champignonnensoep, tartaar van champignons en een gevulde portobello met roomkaas en 2 soorten kaas. We starten met het maken van de champignonnentartaar. Hiervoor hak je 500 gram champignons fijn. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Bak de champignons samen met de knoflook 5 minuten in wat olie. Laat daarna goed afkoelen en uitlekken. Als het afgekoeld is meng je de champignons met 2 el fijngesneden rode ui, 2 tl fijngesneden augurk, 3 tl kappertjes, 1 el fijngesneden Parmezaanse kaassnippers (de andere el Parmezaanse kaassnippers gebruik je om de tartaar mee te bestrooien), 1 el pijnboompitjes en de truffelmayonaise. Meng dit goed met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast en haal het eruit voor het serveren.
We gaan nu de portobello's maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steeltjes uit de portobello's. Meng 4 el roomkaas met 40 gram geraspte jong belegen kaas en 40 gram oude kaas. Hak 40 gram walnoten en roer deze ook door de roomkaas. Vul de portobello's met het roomkaasmengsel en bestrooi met de overgebleven oude kaas (20 gram ) en walnoten (20 gram). Bak in 15 minuten goudbruin in de oven.
We gaan nu de champignonnensoep maken. Hiervoor snijd je 250 gram champignons in plakjes. Snijd je de ui en teentje knoflook fijn. Smelt de roomboter in de pan. Bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak het nog 2 minuten. Roer goed door. Voeg dan de bouillon toe. Kook de soep dan nog 5 minuten en pureer de soep met de staafmixer. Roer 125 ml kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Doe de soep in een klein kommetje. Schep op elk bord 1/4 van de champignonnentartaar in de uitsteekring. Druk goed aan en verwijder de ring. Bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaassnippers. Serveer er eventueel nog wat truffelmayonaise bij. Leg de gevulde portobello ook op het bord of plankje. Eet smakelijk!
Tips: je kunt de champignonnentartaar en soep al van tevoren maken. De portobello's kun je ook al vullen en in de oven afbakken voordat je het gerecht gaat serveren.