Diner

Tortellini ovenschotel met mascarpone tomatensaus

Tortellini ovenschotel met mascarpone tomatensaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 3,54 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 gram tortellini met kaas
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram Parmigiano Reggiano

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

2

Zet een pan met water op voor de tortellini. Breng het water aan de kook en kook de tortellini volgens de bereidingstijd op de verpakking.

3

Snipper de ui en de teentjes knoflook.

4

Snijd de courgette en paprika in stukjes.

5

Fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de courgette, paprika, Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje of 6 mee. Voeg dan de tomatenblokjes en mascarpone toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

6

Roer de tortellini door de saus. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de Parmigiano Reggiano. Bak in het midden van de oven 10 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: