Favoriete Italiaanse nagerecht
Wij zagen bij het bekijken van onze recepten dat we nog helemaal geen klassieke tiramisu hebben op zoete zusjes! Dat kan natuurlijk echt niet! Wij maakten deze tiramisu op de traditionele wijze met ei, mascarpone en cacao. In plaats van de Marsala hebben we Baileys gebruikt đ
Als je zwanger of kind bent kun je deze tiramisu beter even overslaan.Â
Splits de eieren. Je gebruikt de dooiers. Klop met een mixer de dooiers met 25 gram suiker tot een romig mengsel. Klop in een andere kom met een garde de mascarpone los. Meng de mascarpone met de romig geklopte eidooiers. Klop de slagroom stijf met 20 gram suiker. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel. Meng de espresso met de Baileys. Begin met het opbouwen van de tiramisu. Je start met een laagje lange vingers. Week de lange vingers eerst in de espresso met Baileys. Leg ze op de bodem van een schaal. Wij gebruikten ongeveer een half pak lange vingers. Hierop schep je de helft van het mascarponemengsel. Strooi hierover anderhalve theelepel cacao. Week weer een aantal lange vingers in de espresso met Baileys. Leg een laagje lange vingers op het mscarponemengsel. Schep de rest van het mascarponemengsel op de lange vingers en bestrooi met de rest van de cacao. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Een nachtje mag natuurlijk ook. Tiramisu met Baileys
Ingredients
Instructions
No Comments