Kerst/ Toetjes

Frambozentiramisu met Limoncello en witte chocolade

Frambozentiramisu met Limoncello en witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (134 votes, average: 3,73 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 100 gram frambozen uit de diepvries
  • 30 gram suiker en 2 el suiker
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 el maïzena
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 4 tot 6 lange vingers
  • 50 ml Fiorito Limoncello
  • 6 blokjes witte chocolade

Instructions

1

We maken als eerste de frambozencompote. Dit kun je ook al een dag of enkele uren van tevoren doen. Hiervoor doe je de frambozen samen met 30 gram suiker en de citroensap in een pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten koken. Maak een maïzenapapje door de maïzena te mengen met 1 el water. Voeg het papje toe en kook de frambozen nog 2 minuten. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

2

Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Voeg 2 el suiker toe en klop nog even door. Hak de witte chocolade fijn. Doe de Limoncello in een schaaltje.

3

Begin met het opbouwen van de glaasjes. Start met een laagje mascarponeroom gevolgd door een laagje frambozencompote (1/3 van het totaal). Verdeel hierover 1/3 van de witte chocolade. Doop wat lange vingers in de Limoncello en leg op de witte chocolade. Begin nu overnieuw. In totaal maak je 3 laagjes met mascarpone, frambozencompote, witte chocolade en twee met lange vingers gedoopt in de Limoncello. Je eindigt met een laagje mascarponeroom met daarop frambozencompote en witte chocolade.

4

Zet de glaasjes minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven, langer mag ook.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: