Ook zo dol op stoofperen? Karamel doet het goed bij stoofperen, mmm!
Schil de peertjes met een dunschiller. Zet de peertjes in de pan. Schenk de rode wijn erbij. Doe de kruidnagels, kaneelstokje, vanillesuiker, rode perensuiker en 60 gram suiker erbij. Vul aan met water zodat de peertjes onder staan. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan een uurtje stoven. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en smeer de zijkanten in met boter. Schep de suiker voor de karamel in een pan samen met de roomboter. Laat op laag vuur karameliseren. Giet de karamel in de springvorm. Laat 5 a 10 minuten staan. Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en verwijder het klokhuis bij 3 a 4 stoofpeertjes. Snijd de stoofpeertjes in 4 partjes. Leg de partjes stoofpeer in de karamel. Ga door totdat de vorm gevuld is. Leg hierop het bladerdeeg. Druk goed aan tussen de springvorm en de peertjes. Klop een eitje los en bestrijk het deeg ermee. Bak de tarte tatin in de oven gaar in 20 a 25 minuten. Laat 10 minuten afkoelen, haal de springvorm los. Leg een bord boven op de taart en draai dan om. Serveer de taart met de overgebleven stoofpeertjes en eventueel een bolletje ijs en slagroom. Tarte tatin met stoofperen
Ingredients
Instructions
No Comments