Tagliatelle met (vega) kip Cajun roomsaus
Ingredients
- 300 gram vega kipstuckjes of kipfiletblokjes
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram Parmezaanse kaas (poeder)
- Kaassnippers om de tagliatelle mee te bestrooien
- 200 gram crème fraîche
- 2 el Cajun kruiden
- Klontje boter
- 300-400 gram tagliatelle (houd bij grote eters 100 gram tagliatelle per persoon aan, anders 75 gram)
Instructions
Bestrooi de kipstuckjes of kipfiletblokjes met 1 1/2 el Cajun kruiden.
Snij de tomaten in stukjes.
Breng een pan met water aan de kook. Hierin kook je straks de tagliatelle.
Hak de knoflook fijn.
Smelt een klontje boter in een pan. Fruit hierin de knoflook aan. Voeg de tomatenstukjes toe en bak deze 5 tot 7 minuten mee.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Bak in een andere pan de kipstuckjes of kipfiletblokjes in wat olie goudbruin. Voeg de kipstuckjes of kipfilet toe aan de pan met de knoflook en tomaten.
Voeg de Parmezaanse kaas, 1/2 el Cajun kruiden en crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Giet de tagliatelle af. Serveer met de saus en bestrooi met kaassnippers.