Schil de stoofperen. Zet ze in een pan. Schenk hierbij de rode wijn. Voeg hier 80 gram suiker, kaneelstokje en steranijs aan toe. Voeg water toe zodat de stoofperen onder staan. Breng aan de kook en laat op laag vuur een uurtje stoven. Laat de stoofperen afkoelen en snijd in stukjes. Laat goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade fijn. Meng de stoofpeertjes met de chocolade en amandelschaafsel. Vet de bakvorm in met boter. Rol het croissantdeeg uit. Druk de naden dicht en snijd het deeg in totaal in 24 vierkantjes. Meng in een kommetje de kaneel met 2 el suiker. Schep op elk vierkantje croissantdeeg wat stoofpeertjes met chocolade en amandelschaafsel. Vouw hierom heen het croissantdeeg, druk het goed dicht en haal het bolletje door de kaneelsuiker. Leg het bolletje met de opening naar boven in de bakvorm. Ga zo door totdat je alle vierkantjes deeg gevuld hebt. Druk de bolletjes goed tegen elkaar aan. Bak de ster in 20 tot 25 minuten gaar. Stoofperenster met kaneel, amandel en chocolade
Ingredients
Instructions
Kerst/ Ontbijt en lunch
Stoofperenster met kaneel, amandel en chocolade
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10