We gaan eerst het amandelspijs maken. Maal hiervoor de amandelen fijn. Meng met 25 gram suiker, 1/2 tl citroensap en een half eitje. Kneed tot een spijs. Leg in de koelkast tot gebruik. Deze stap kan je ook een dag van tevoren doen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de stoofpeertjes in stukjes. Dep droog. Meng de stoofpeertjes met de custardpoeder en 1 el suiker. Leg op met bakpapier beklede bakplaat 4 plakjes bladerdeeg. Steek er rondjes uit met de uitsteekvorm. Verdeel het amandelspijs over de 4 bladerdeegrondjes. Houd wat ruimte vrij aan de randen van het deeg. Verdeel hierover de stoofpeertjes. Steek uit de andere 4 plakjes bladerdeeg rondjes. Leg op de andere 4 plakjes. Druk de naden dicht. Bestrijk de stoofperenkanjers met wat eiwit. Meng de rest van het eiwit met het amandelschaafsel en 40 gram suiker. Verdeel dit over de stoofperenkanjers en bak ze in 20-25 minuten gaar. Bestrooi de stoofperenkanjers met poedersuiker. Stoofperenkanjer met amandelspijs
Ingredients
Instructions