Ben je dol op Speculoos? Deze pasta en de koekjes zijn niet meer weg te denken uit de winkels en je komt Speculoos ook veel tegen in recepten. Deze tiramisutaart met Speculoos is erg lekker en romig. Ben je een grote fan van Speculoos dan zit je op mijn website goed 🙂 Wat dacht je van deze lekker speculooscake? Je vindt hem hier https://zoetezusjes.nl/speculooscake/
Of een lekkere dipplank met Speculoos? Je kunt dan lekker dippen in de Speculoosmousse met koekjes en fruit. https://zoetezusjes.nl/speculooskrans/
Of een lekkere chocolade lava cakeje met een kern van Speculoos.
https://zoetezusjes.nl/lavacakemetspeculoos/
Speculoos tiramisutaart met witte chocolade
Ingredients
- 370 gram Speculooskoekjes
- 70 gram roomboter
- 60 ml espresso
- 10 el Speculoospasta
- 6 el suiker
- 80 gram witte chocolade
- 500 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 4 gelatineblaadjes
- 3 el chocolademelk
- Springvorm van 24 cm
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier. Verkruimel 220 gram Speculooskoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Klop de mascarpone samen męt de suiker en de slagroom lobbig.
Verwarm 3 el chocolademelk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door de warme chocolademelk. Klop de chocolademelk door de mascarpone.
Schep de helft van het mascarponemengsel in de springvorm. Verwarm de Speculoos kort in een pannetje. Verdeel de helft hiervan over het mascarponemengsel.
Maak de espresso en laat afkoelen. Hak de witte chocolade fijn.
Giet de espresso in een lage kom. Doop hierin overgebleven Speculooskoekjes (op drie koekjes na, deze gebruik je voor de decoratie op de taart) en leg op het Specolooslaagje. Verdeel hierover de helft van de fijngehakte witte chocolade. Schep hierop de overgebleven mascarpone.
Verdeel hierover de overgebleven Speculoospasta en bestrooi met de rest van de chocolade.
Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven. Verdeel de drie overgebleven Speculooskoekjes erover.