Toetjes

Speculoos tiramisu met witte chocolade

Speculoos tiramisu met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 3,70 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 60 gram witte chocolade
  • 60 ml espresso
  • 3 el Speculoospasta
  • 20 Speculooskoekjes
  • 2 el suiker

Instructions

1

Klop de mascarpone lobbig samen met de slagroom. Voeg aan het eind de suiker toe en klop door.

2

Hak de witte chocolade fijn.

3

We gaan laagjes maken. We starten met een laagje mascarponeroom, ongeveer 1/3.

4

Verwarm kort de Speculoospasta. Schep op het mascarponeroom 1/3 van de Speculoospasta en verdeel hier 1/3 van de fijngehakte witte chocolade over. Doop de Speculooskoekjes in de espresso en verdeel hierover.

5

Je begint nu weer met een laag mascarponeroom, ongeveer de helft van de overgebleven mascarponeroom, de helft van de Speculoospasta en witte chocolade. Doop de Speculooskoekjes in de espresso en verdeel erover.

6

Je eindigt met een laag mascarponeroom met daarop de Speculoospasta en witte chocolade. Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur om op te stijven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: