Speculoos tiramisu met witte chocolade
Ingredients
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 60 gram witte chocolade
- 60 ml espresso
- 3 el Speculoospasta
- 20 Speculooskoekjes
- 2 el suiker
Instructions
Klop de mascarpone lobbig samen met de slagroom. Voeg aan het eind de suiker toe en klop door.
Hak de witte chocolade fijn.
We gaan laagjes maken. We starten met een laagje mascarponeroom, ongeveer 1/3.
Verwarm kort de Speculoospasta. Schep op het mascarponeroom 1/3 van de Speculoospasta en verdeel hier 1/3 van de fijngehakte witte chocolade over. Doop de Speculooskoekjes in de espresso en verdeel hierover.
Je begint nu weer met een laag mascarponeroom, ongeveer de helft van de overgebleven mascarponeroom, de helft van de Speculoospasta en witte chocolade. Doop de Speculooskoekjes in de espresso en verdeel erover.
Je eindigt met een laag mascarponeroom met daarop de Speculoospasta en witte chocolade. Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur om op te stijven.