Bijgerechten/ Kerst

Smashed potatoes

Smashed potatoes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 800 gram aardappels (kruimig)
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 el olijfolie

Instructions

1

Kook de aardappels met schil in 15 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie.

3

Haal het velletje van de knoflook tenen en kneus ze.

4

Schep de aardappels in de ovenschaal. Verdeel de knoflook en de olie erover. Druk de aardappels plat met een pureestamper. Verdeel de takjes tijm en rozemarijn over de ovenschaal.

5

Bak de aardappels in 30 tot 35 minuten goudbruin. Breng op smaak met zeezout.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: