Satébowl
Ingredients
- 4 eieren
- 250 gram tauge
- 500 gram sperziebonen
- 4 (vega) kip krokant schnitzels
- 4 handjes kroepoek
- 6 flinke el pindakaas
- 250 ml kokosmelk
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 tl limoensap
- 4 mini naanbroodjes
- 4 handjes pinda's
- gebakken uitjes om de satébowl mee te bestrooien
Instructions
Kook de sperziebonen in 10 tot 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor het afbakken van de naanbroodjes.
Kook de eieren in 6 minuten en pel ze.
Bak ondertussen de (vega) kip krokantschnitzels goudbruin. Snijd ze in reepjes.
Bak de naanbroodjes af volgens de bereidingstijd op de verpakking. Snijd de naanbroodjes in reepjes.
Voor de satésaus doe je de pindakaas samen met de kokosmelk, sojasaus, honing en limoensap in een pan. Verwarm dit al roerend totdat het lekker warm is.
Bak kort de taugé.
Vul 4 kommen met de sperziebonen, (vega) kip krokantschnitzel, taugé, gekookt eitje, reepjes naambrood en kroepoek. Verdeel de satésaus erover en bestrooi met de pinda's en gebakken uitjes.