Toetjes

Ricottaroom toetje met lemon curd en cantuccini

Ricottaroom toetje met lemon curd en cantuccini

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • 150 gram ricotta
  • 200 mililiter slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 citroen
  • 80 gram cantuccini koekjes
  • 4 tl lemoncurd

Instructions

1

Rasp de schil van de citroen.

2

Verkruimel de cantuccini koekjes. We gebruikten hiervoor een plastic diepvrieszak waarin we de koekjes hebben gedaan. We hebben er met een deegroller een aantal keer opgeslagen.

3

Klop de slagroom stijf met drie eetlepels suiker.

4

Klop in een andere kom de ricotta los.

5

Meng de ricotta met de slagroom en de citroenrasp. Voeg nog het sap van een halve citroen toe. Klop dit nog even goed door.

6

Vul vier glaasjes met een bodem van cantuccinikruimels en een dikke laag ricottaroom.

7

Schep in elk glaasje 1 theelepel lemoncurd.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply