Hartige taart a la Karin
Dit lezersrecept kregen wij toegestuurd van Karin. Zeker een aanrader! Een leuk recept voor het avondeten maar je kan het ook gebruiken als een lekker hapje op een feestje.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvorm van 18 cm in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de spekjes zachtjes uit (zonder boter). Neem ze uit de pan en leg de spekjes (zonder het vet) op de taartbodem. Snijd de appels in schijfjes en bak de appels op laag vuur in het vet van de spekjes. Snijd de brie in dunne plakjes. Leg deze plakjes op de spekjes en strooi er een halve eetlepel tijm en versgemalen peper over. Verspreid er vervolgens 1 eetlepel honing over. Leg hierop de schijfjes appel. Strooi de rest van de tijm en nog wat gemalen peper erover. Vouw de deegrand om naar binnen. Bestrijk de appels met een beetje olijfolie en zet de taart in de oven. Bestrijk na 10 minuten nogmaals de appels met een beetje olijfolie en bak de taart dan nog 20 minuten. Je kan de taart zowel warm, als lauw of koud eten. Quiche met brie, spek en appel
Ingredients
Instructions
No Comments