Lekker opwarmen bij een lekkere gevulde soep. In deze soep zit lekker veel prei en aardappelen. Je serveert hem met ui mosterd oude kaas stokbroodjes.
Preisoep met mosterd kaas stokbroodje
Ingredients
- 4 preien
- 450 gram aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 3 groentenbouillonblokjes
- 200 ml kookroom
- 1 vers stokbrood
- 3 el crème fraîche
- 1 1/2 tl mosterd
- 1 kleine ui
- 100 gram geraspte oude kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de prei in dunne halve ringen en was de prei goed.
Schil de aardappels en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm de wat olie in een pan. Bak de prei en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur. Bak de aardappelen 5 minuten mee.
Voeg anderhalf liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartiertje koken.
Snijd het stokbrood in lengte door. Meng de crème fraîche met de mosterd. Snijd de ui in halve ringen. Besmeer het stokbrood met de mosterdroom. Verdeel hierover de uienringen en de geraspte oude kaas. Bak het stokbrood 10 minuten in de oven.
Pureer de soep en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer het stokbrood bij de soep.