Zoeter Zoetst

Plaattaart met mascarponeroom en rood fruit

Plaattaart met mascarponeroom en rood fruit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 6 plakjes bladerdeeg of een rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el suiker
  • 100 gram blauwe bessen
  • 120 gram frambozen
  • 150 gram aardbeien

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het verse deeg uit. Bij het gebruik van bladerdeegplakjes uit de diepvries leg je ze op de bakplaat en druk je ze aan elkaar. Vouw de randen (van ongeveer een cm) naar binnen. Klop een eitje los. Bestrijk de randen hiermee. Prik in de rest van het deeg wat gaatjes met een vork. Bak de plaattaart in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

3

Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker lobbig.

4

Verdeel het mascarponeroom over de plaattaart. Verdeel hier het rode fruit over en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: