Zoeter Zoetst

Plaattaart met room, kaneelappeltjes, amandelen en vanillesaus

Plaattaart met mascarponeroom, kaneelappeltjes, amandelen en vanillesaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 appels
  • Klontje roomboter
  • 60 gram amandelen
  • 250 gram mascarpone
  • 350 ml slagroom
  • 60 gram suiker en 4 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers en 1 ei

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rol het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Klop het eitje los en bestrijk hiermee de plaattaart. Bak de plaattaart in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat de plaattaart afkoelen.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Smelt een klontje boter in de pan. Bak de appels zacht in ongeveer 6 minuten samen met de kaneel en 2 el suiker.

4

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak ze grof.

5

Klop de mascarpone samen met 200 ml slagroom lobbig. Voeg aan het eind 2 el suiker toe en klop nog even door.

6

We gaan nu vanillesaus maken. Hiervoor schraap je het merg uit het vanillestokje. Doe dit samen met het vanillestokje en 150 ml slagroom in een pan. Breng aan de kook.

7

Klop ondertussen 60 gram suiker met de eidooiers los. Laat de slagroom een klein beetje afkoelen. Giet de slagroom bij de eidooiers. Giet dit mengsel daarna terug in de pan en laat op laag vuur (blijf roeren) dikker worden. De vanillesaus mag niet koken. Houd er rekening mee dat de saus bij het afkoelen nog wat indikt.

8

Verdeel het mascarponeroom over de plaattaart. Verder hierover de appeltjes en amandelen. Giet de vanillesaus erover en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: