Pistache cruffins
Ingredients
- 1 blikje croissantdeeg
- 190 gram (ongezouten) pistachenoten
- 1/2 ei
- 60 gram suiker
- Extra nodig: muffinbakblik
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 6 holtes van het muffinbakblik in met boter.
Maal 150 gram pistache fijn. Kluts het eitje los. Meng de gemalen pistache met de suiker en de helft van het losgeklopte eitje. Kneed dit tot een mooi pistachespijs.
Rol het deeg uit. Druk de naden dicht. Snijd het rechthoekig deeg op de snijlijnen in 3 vierkantjes.
Verdeel de pistachespijs oven de deegvierkantjes. Niet overal hoeft wat te zitten. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en verdeel deze er ook over.
Rol de vierkantjes strak op. Druk goed plat.
Snijd dan over de lengte de rol in tweeën. Leg het deegrolletje met de open kant naar boven opgerold in het muffinbakblik.
Bak de cruffins in 14-16 minuten gaar.