Zoeter Zoetst

Pistache cheesecake

Pistache cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 160 gram digestive koekjes
  • 240 gram gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 70 gram roomboter
  • 300 gram Monchou
  • 400 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 4 el suiker
  • Springvorm van 18 cm

Instructions

1

Bekleed de springvorm van 18 cm met bakpapier. Verkruimel de koekjes en maal 40 gram pistache fijn. Meng de fijngemalen pistache en de koekkruimels door elkaar. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten roomboter met koekkruimels en fijngemalen pistache. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

2

Klop 300 ml slagroom stijf met de klopfix.

3

Klop de monchou los met 2 el suiker. Meng de Monchou met de slagroom en schep op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

4

We gaan nu de pistachenootjes ontvellen zodat je een mooie groene pistachecreme krijgt. Breng water aan de kook. Doe 180 gram pistachenootjes in een kom. Giet hierover het water. Laat dit 3 minuten staan. Giet het water af en leg de pistachenootjes op een schone theedoek. Wrijf er hard met een andere theedoek overheen zodat de velletjes loskomen. Herhaal dit zonodig. Sommige velletjes gaan er moeilijk af en kun je met de hand verwijderen.

5

Maal de pistachenootjes fijn. Meng met 100 ml slagroom, 2 el suiker en een snuf zout. Schep de pistachecreme over de taart. Hak de overgebleven pistachenootjes grof en verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: