We starten eerst met het maken van de ananascurd. Dat kan gerust een dagje eerder. Pureer hiervoor de ananas samen met de limoensap. Snijd de roomboter in blokjes. Scheid 4 eieren. Je gebruikt de eidooiers. Meng de eidooiers met de suiker in een pan die je ook au bain-marie kan gebruiken. Voeg de ananas toe en verwarm het mengsel au bain-marie. Blijf regelmatig roeren. Het mengsel mag niet koken. Als het na 20 minuten ongeveer de dikte heeft van yoghurt haal je de pan van het vuur en roer je de blokjes boter erdoor. Laat de curd afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom, mascarpone, kokosmelk, gecondenseerde melk en vanille extract tot een lobbige massa. Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie. Hak de Bounty's in kleine stukjes. We starten nu met het opbouwen van de ijstaart. Hiervoor schep je 1/4 van het mascarponemengsel in de cakevorm. Verdeel hierover 1/3 van de ananascurd, 1/3 van de Bounty's en 1 1/2 el Malibu. Schep hierop weer een laagje van het mascarponemengsel. Schep hierop weer de curd, stukjes Bounty en Malibu enzovoorts. Je maakt in totaal 4 laagjes van het mascarponemengsel en 3 laagjes met de ananascurd, Bounty's en Malibu. Zet voor minimaal 8 uur in de diepvries. Pina colada ijstaart met Bounty
Ingredients
Instructions
Ijsjes
Pina colada ijstaart met Bounty
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10